pátek 23. srpna 2013

Quilt Hvězdy v růžové zahradě - 1. část

Mám ráda růže, ale moc nemusím růžovou barvu, jenže když měli v únoru slevu na látku potištěnou růžovými růžemi, tak jsem neodolala. Nejdřív jsem si vybrala co z ní budu šít, nic složitého, žádné malé dílky, ty růže musí vyniknout. Jako vítěz vyšla deka Hvězdy ze Švadlenky č. 21 (navíc podle andílka s 1 cihličkou to bude deka jednoduchá):

Spotřeba látky bude dost velká, ale bude to přehoz na postel a ten musí být velký (250 x 250 cm). Látky jsem si koupila víc, když uvádějí 2,8 m tak koupím 3 m - ono se něco srazí, a kdyby někde nastala nějaká chybka...
Dlouho jsem neměla čas a chuť se do toho pustit, chtěla jsem mít pohodu na šití ať mám z deky radost. Takže vhodný čas nastal cca před 14 dny. Podle popisu v časopise jsem si nastříhala dílky a začala šít. 17 bloků A jsem zvládla bez problémů a měla jsem z nich velkou radost.

Podle návodu jsem postupovala dál na blok B (což by měly být ty oranžové hvězdy na obrázku) a šila letící husy (nikdy předtím jsem to nešila, takže jsem šila přesně podle návodu), pak jsem chtěla sestavit hvězdu a ejhle on by z toho vyšel nanejvýš kosočtverec - v časopise zaměnili barvu látky. Takže mám 48 letících hus na nic 
 a chybí mi cca 0,5 m látky obou barev. Jednu naštěstí mám (jak jsem zaokrouhlovala nahoru, tak to byla o toho půl metru víc), ale tu druhou musím někde dokoupit. V obchodě, kde jsem ji kupovala ji už neměli a tak jsem sháněla na netu - našla jsem a rychle objednala pro jistotu ještě metr. Do 2 dnů jsem měla látku doma, ale v obchodě to spletli a místo růžové poslali červenou.
Naštěstí jsme se rychle domluvily a poslali mi správnou látku - hvězdy jsou ušité.

Dnes jse se rozhodla pokračovat a sešila jsem jednotlivé bloky, obšila jedním pruhem látky... už jsem z toho zase měla dobrý pocit a představu, že to během víkendu dodělám.

Jenže ta deka je asi zakletá, když jsem špendlila poslední široký (30 cm) lem, tak jsem zjistila, že v popisu dílku měli opět chybu a mi chybí cca 16 cm na délce. Neuvěřitelné, tak teď dumám nad tím, jak to vyspravit.
Jo a taky mám pomocníka na šití, nejsem na to sama :-)


6 komentářů:

  1. Evi, to je teda nepříemné. Zrovna teno týden jsem probírala Švadlenky a uvažoala o této dece. Musím si dát na ty chyby pozor. Vím, že na netu mají k vytištění "opravný list" ke každému číslu, ale netiskla jsem si je. Jinak ale musím pochválit ty barvičky, vypadá to skvěle. Já. když němám na lem, tak dávám do všech rohů čtverec z jiné látky, nebo můžeš i blok s hvězdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravné listy jsem taky prohlížela, ale oprava k tomuhle číslu není :-(
      No už jsem to nějak vymyslela, snad to bude dobré.

      Vymazat
  2. Evi, ta deka bude nádherná, máš moc hezky sladěné barvičky. Budu se těšit na finále. Hezký víkend Anny

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, nádherné deky, mrkla jsem, že jich tu máte víc. Závidím vám tu trpělivost k jejich tvoření:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za nakouknutí a milé slovo :-)